brengt karakter in beeld

Menu

Social

foto expositie verhalende portretten

fotostad 033

In het kader van 033fotostad 2016 heeft Kruiskamp Onderneemt hun gebouw “de Witte Vlinder” als locatie aangemeld. Hiermee geven zij de fotografen Ageeth de Goede en Mets Julianus de gelegenheid een foto expositie in te richten.

Ageeth en Mets hebben elkaar in 2013 leren kennen tijdens de Jaaropleiding bij Fotoschool Keistad. Ze hebben zich gespecialiseerd in portretfotografie door middel van twee cursusseizoenen bij het Amsterdams Centrum voor Fotografie, en leerden daar van Jocelyn Moreau volgens concept te werken. Hierin hebben zij beiden een eigen stijl ontwikkeld.

Ageeth maakt werk waar de nadruk ligt op het vastleggen van de emotie, wat in de conceptserie “knuffel” zichtbaar wordt. Mets neemt bij het fotograferen de tijd om het karakter en gevoel van de geportretteerden naar boven te krijgen en dit te verbeelden. Zij toont dit in de portretseries ” hoezo jezelf zijn..” en “moeders”.

Kruiskamp Onderneemt” heeft als visie/doel ondernemers uit Amersfoort (Kruiskamp) de ruimte te geven voor het ontwikkelen en uitvoeren van ideeën; dit heeft geleid tot, onder de vlag van 033fotostad, de expositie “verhalende portretten”.